رییس مرکز فوریت‌های اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به اینکه بیشتر کودک‎آزاری‌ها از سوی والدین صورت می‌گیرد، گفت: در سال گذشته حدود هشت هزار و ۶۶۴ مورد تماس تلفنی با مرکز اورژانس اجتماعی صورت گرفته است که البته ممکن است این آمار در واقعیت بیشتر باشد، زیرا بسیاری از کودک‎آزاری‌ها در خانواده پنهان می‌ماند.

حسین اسدبیگی در گفت‌وگو با خبرگزاری آنا، ‌در خصوص آمار کودک آزاری در کشور گفته است: متاسفانه آمارها در مورد آسیب‌های اجتماعی دقیق نیست حتی آمارهایی که از سوی برخی از مسوولان کشور اعلام می‌شود بر اساس رویکرد و افکار افراد، متفاوت است به طوری‎که اگر مسوولی در داخل ایران در مورد آمار کودک‎آزاری صحبت کند سعی می‌کند که آمارها را کمتر اعلام کند در صورتی‎که اگر از سوی رسانه‌های خارج از کشور مطرح شود، آمارهای کودک‎آزاری بسیار بیشتر از واقعیت اعلام می‌شود.
به گفته اسدبیگی با توجه به اینکه کودک‎آزاری معمولا از سوی والدین کودکان در منازل اتفاق می‌افتد معمولا چنین اتفاقاتی را به اورژانس اجتماعی گزارش نمی‌دهند و برای حفظ آبروی خانوادگی سعی دارند بروز این حوادث و اتفاقات را در خانه مکتوم نگهدارند، حتی افراد دیگری غیر از خانواده نیز از روی خجالت و ترس از آبرو تا جایی که امکان دارد بروز حوادث کودک آزاری را پنهان نگه‌ می‌دارند، مگر اینکه اتفاق خیلی شدید و آسیب جدی به کودک وارد شده باشد و به شکایت و دادگاه برسد.

رییس مرکز فوریت‌های اجتماعی بهزیستی کشور گفت: کودک‎آزاری تنها شامل تجاوز جنسی نیست بلکه هرگونه آسیبی اعم از آزار جسمی و جنسی و روحی و روانی و حتی برآورده نکردن نیازهای کودک از قبیل بهداشتی، خوراکی، آموزشی و سلامتی اسکان که به فرد زیر ۱۸ سال وارد شود، مصداق کودک آزاری محسوب می‌شود.

او گفت: همچنین اقدام به کتک زدن، تجاوز، تحقیر و توهین همه در مقوله کودک‎آزاری می‌گنجد،‌ البته کودک‎آزاری بیشتر در درون خانواده رخ می‌دهد و خانواده سعی می‌کند که سرپوشی بر این ماجرا بگذارد، بنابراین سهمی از کودک‎آزاری که مربوط به خارج از خانواده است همواره پنهان باقی می‌ماند چون برخی از کودکان توانایی ابراز اعلام این موضوع را ندارند.

به گفته او، برخی مواقع آسیب‌هایی به کودک وارد می‌شود اما چون در سن پایینی است نمی‌تواند از خود دفاع کند و این موضوع را خبر دهد حتی اگر دیگران را نیز از این موضوع باخبر کند در جایی ثبت نمی‌شود زیرا ما سامانه‌ای نداریم که در آن بروز چنین حوادثی را درج کنند.

این کارشناس بهزیستی گفت: تنها ایستگاه‌های پلیس و کلانتری‌ها و تماس تلفنی مردم با خط ۱۲۳ اورژانس اجتماعی مراکز گزارش کودک‎آزاری هستند.

به گفته اسدبیگی در سال ۹۳ حدود هشت هزار و ۶۶۴ مورد تماس تلفنی با مرکز اورژانس اجتماعی صورت گرفته است، البته ممکن است آمارها بیشتر از این رقم نیز باشد زیرا برخی از استان‌ها آمارهای خود را با تاخیر اعلام می‌کنند.

(Visited 79 times, 1 visits today)